Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Eσπερίδα με θέμα «Το αλκοόλ στην εφηβεία και τη νεανική ηλικία»

          Το Γυμνάσιο Τυλίσου, εγκαινιάζοντας ένα κύκλο ενημερωτικών / επιστημονικών εκδηλώσεων με τίτλο «Το σχολείο που θέλουμε», με την υποστήριξη του  Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, διοργανώνει  τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 17:30, σε συνεργασία με το Αλκοολογικό Ιατρείο του Π.Α.Γ.Ν.Η., εσπερίδα  με θέμα «Το αλκοόλ στην εφηβεία και τη νεανική ηλικία». 
          Η εσπερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου Τυλίσου. Την ομιλία-συζήτηση θα συντονίσει η κ. Μαίρη Κουλεντάκη, MD, PhD, FEBGH Γαστρεντερολόγος-Ηπατολόγος,  Αλκοολογικό Ιατρείο Π.Α.Γ.Ν.Η. και Πρόεδρος  ΔΣ Επιστροφής.
          Μεταξύ άλλων, θα παρουσιαστούν: τα προβλήματα που συνδέονται με το αλκοόλ, σε τι ποσοστό είναι ευάλωτα τα δυο φύλα, ποιά η κατανομή και ποιά η διαδρομή του αλκοόλ στο σώμα, ποιά η σχέση ποσότητας κι επίδρασης στον εγκέφαλο και τί επιπτώσεις έχει στον εφηβικό εγκέφαλο, η δράση του αλκοόλ στην οδήγηση, πώς μεταβολίζεται και πώς καταλήγει σε αλκοολική νόσο ή και θάνατο η υπερβολική κατανάλωση.
          Η εκδήλωση είναι ανοικτή προς όλους τους ενδιαφερόμενους. Θα υπάρξει σύντομη εισήγηση από την ομιλήτρια και στη συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και θα απαντηθούν όποιες ερωτήσεις υπάρχουν.

                                                                    Ο Διευθυντής
                                           O Σύλλογος Καθηγητών                             Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου